Blogs

Aardbeien en dankbaarheid

zondag, 10 mei, 2020 - 18:15

Toegegeven, de eerste week van de ‘blijf in uw kot’ periode was een echte rollercoaster voor mij. In tegenstelling tot restaurants en cafés waren B&B’s nog niet verplicht gesloten. Maar natuurlijk regende het annuleringen, was de ontbijtruimte elke dag een beetje meer leeg en hoorde ik vaste zakelijke gasten bij de check-out zeggen ‘hou je gezond en tot… ja, tot wanneer?’. Ik voelde het tot in mijn botten dat het vreemde tijden zouden worden. En ik rouwde ook want goed zorgen voor gasten is mijn tweede natuur en die raakte ik elke dag een beetje meer kwijt.

rust en stilte en nog zo van die dingen

dinsdag, 3 december, 2019 - 14:55

Zo ongeveer wekelijks horen we het wel eens van onze gasten. ‘Het is hier zo rustig’ of ‘It’s oh so quiet here, so different…’. Niet eens zo verrassend als je weet dat we in een klein dorp wonen, drie kilometer van het centrum en weg van de toch wat drukkere doorgangsroute voor het verkeer. Waarschijnlijk zijn alleen de jaarlijkse kermisdagen eind augustus een welgekomen uitzondering in het gemoedelijke en rustige leventje van de gemiddelde dorpsbewoner.

Onze wensen voor 2017

dinsdag, 27 december, 2016 - 22:13

Eigenlijk hou ik – Kristien - helemaal niet van de feestdagen. Het ongemakkelijke gevoel van het begin van die periode kondigt zich in mijn geval al tegen het eind van de zomer aan, ergens september of ten laatste oktober, afhankelijk van de Indian Summer of de eerste vroege najaarsstorm. Samen met het korter worden van de dagen, bekruipt me dan het gevoel van ‘ik wou dat het alweer lente was, kunnen we die winter en dat kerstgedoe echt niet skippen?’.