Accommodatie

In tegenstelling tot veel andere B&B’s hebben wij ervoor gekozen onze bed en breakfast onder te brengen in een nieuwbouwproject. Dit maakt dat we erg flexibel konden zijn in de uitvoering van onze plannen. Door het private gedeelte te scheiden van de gastenaccommodatie respecteren we zowel onze privacy als die van onze gasten en dit zonder aan huiselijke sfeer in te boeten. Zo beschikken onze gasten over een aparte ingang en kunnen ze gebruik maken van een voorbehouden gemeenschappelijke ruimte en een gedeelte van het terras. Ook de kamers werden op maat ingericht en voorzien van alle comfort.

Een uitgebreide beschrijving van onze kamers vind je in de rubriek 'kamers en prijzen'.

Duurzaam en energiezuinig

Bij de bouw van onze woning kozen wij bewust voor duurzame en energiezuinige oplossingen. De enige voorwaarde was dat onze gasten niet aan comfort mochten inboeten. Een compacte bouwvorm, grote glaspartijen gericht op het zuid-westen en voorzien van screens, een doorgedreven isolatie en een ventilatiemechanisme met warmterecuperatie zijn de belangrijkste kenmerken van onze minimalistische, eigentijdse woning. We investeerden in een geothermische warmtepomp met boiler voor de aansturing van de verwarming en het sanitair warm water. Inmiddels installeerden we ook zestig zonnepanelen zodat we een bijna energie-neutrale B&B zijn. Drie regenwaterputten zorgen voor de watertoevoer in de toiletten en de tuin.

Faciliteiten

Naast een ruime en comfortabele kamer bieden wij onze gasten enkele extra faciliteiten aan. 

 • Gemeenschappelijke ruimte
  In onze gemeenschappelijke ruimte serveren wij dagelijks het ontbijt. Maar ook na het ontbijt ben je er van harte welkom. Zak gezellig onderuit in één van de zitjes in het salon met een krant of tijdschrift. Serveer jezelf een koffietje, frisdrank of biertje uit de ijskast en grasduin door de toeristische folders. Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws of het weerbericht? Geen probleem, een bureeltje met pc en internetverbinding staat ter beschikking. Bij mooi weer stap je rechtstreeks vanuit deze ruimte op het terras waar je de hele namiddag en avond kan genieten van de deugddoende zonnestralen.

 • Wandel- en fietsroutes
  De Kempen, het wandel- en fietsparadijs bij uitstek. Op de hoek van onze straat vind je aanknopingen voor zowel het fiets- als wandelknooppuntennetwerk. Wij helpen je graag een keuze maken uit de verschillende mogelijkheden. Sommige uitgewerkte wandel- en fietsroutes kunnen we gratis aanbieden. Andere, zoals de knooppuntenkaarten, bieden we aan kostprijs.
   
 • Draadloos internet
  In de kamers maar ook elders in onze woning, kan je gratis gebruik maken van ons draadloos netwerk.
   
 • Parking en fietsenstalling
  Achterin de tuin bevindt zich de gastenparking. Hier vindt je auto een veilig plaatsje, afgeschermd van de openbare weg. Fietsen kan je stallen in de afgesloten fietsenstalling voorzien van elektrische oplaadpunten.