bezoekerstips

De Abdij van Postel ligt tegen de Nederlandse grens en bepaalt alles in het uitgestrekte maar dun bevolkte dorp. De abdij werd opgericht in de 12de eeuw en de stichtende Norbertijnen lieten zich opmerken door het brouwen van bier en de productie van kaas. Dankzij hen kunnen we nu genieten van smakelijke streekproducten. De abdij kan je bezoeken met een gids. Of relax gewoon met een lekker Postelbier op het terras van de taverne!

De Molse Meren verkennen kan je al fietsend of wandelend maar ook vanaf het water met de boot. Ons Kempense Lake District bestaat uit 150 meren en plassen doorkliefd door drie kanalen. Het passagiersschip De Zander meert aan op verschillende plaatsen. Op de vaarkalender zie je de vertrek- een aankomstplaats van de dag die je kiest samen met het programma en de catering.

Het Jakob Smitsmuseum ligt op een boogscheut van onze bed en breakfast, ideaal om een laatste uurtje van de dag te vullen of een bezoekje te brengen bij regenweer. In de oude pastorie van Sluis kunnen bezoekers de werken van de meester Jakob Smits bewonderen. Regelmatig zijn er thematentoonstellingen. Jakob Smits, één van de grootste penseelschilders en etsers in ons land, werd in 1855 geboren in Rotterdam en verzeilde in 1888 in Achterbos, een dorp in Mol.

De bosrijke omgeving van De Vijftien Kapellekens was ooit de inspiratiebron van de schildersschool rond Jakob Smits. Het is een openluchtkruisweg langs veertien uniforme kapellen uit 1815 en een grote kapel uit de 18de eeuw. In 2004 werd alles grondig gerestaureerd en toegankelijk gemaakt voor wandelaars en rolstoelgebruikers. Een ideale stopplaats tijdens een fietstocht!

Verder is er nog de zondagse dierenmarkt, in de volksmond ook wel ‘konijnenmarkt’ genoemd. Kinderen kunnen zich vergapen aan allerlei kleinvee. De gerestaureerde Molen van Ezaart en de oude gebouwen rondom het historisch centrum van de Markt zijn eveneens een bezoek meer dan waard.